Auditorium and Camping Area

Partnership with CVDB Arquitectos

Site: Ponte de Lima, Portugal.
Year: 2010
Competition: 4th place

This competition raises two separate statements in program and place. The first is an auditorium and the second a camping area. Both are located near the small town of Ponte de Lima.

We propose the auditorium as a single volume at the side of an outdoor wooded square. The natural slope of the hill leads down to the square, which is located at a lower level than the access road. From this position we found the access to the side of the auditorium. A double height foyer that connects us with the building appears as a continuation of the square.

 
Location plant.
 
 
Plants.
 
 
Sections.
 
Facades.
 
 
Visitor circulation schemes.
 
Private circulation schemes.
 
Functional scheme of the auditorium.
 
Scheme showing the separation from the aquifer.
 
Spatial organization of the auditorium.
 
Interior of the auditorium.
 
 
Inside the foyer.
 

Our proposal for the camping area is a territorial organization that uses different areas to maintain a close relationship with the territory. In this way, we take advantage of the slope of the site. Placing the public area and the arrival point in a privilege situation of the territory, is possible to keep all views of the landscape. Bungalows and camping areas are organized in small wooded areas, interconnected along the esplanade.

 
 
 
Plants.
 
 
 
Facades.
 
 
Bungalows.
 
Common spaces.
 
Uses organization.
 
Circulations scheme.
 
Building areas.
 
 
 
Section schemes.
 
 
Interior spaces.